Dräp dennna Flickas Medspelare

mörkret glider iväg, ljuset når sin start
 Men den bästes medspelare bör bli dräpt

 genom illa tycke glider han för långt
ty hans mened, hans blod icke röd

Det svarta blod han bär
 en god flicka han håller inlåt dess äktenskap varar i en misär

 ty de gudabarn hon är
 fy för den idiot han är
 
låt han inte spela runt med bordets alla kort
 och låt han inte spela bort det han gjort

Lyft Den Druckna Majoren

Gör dig hörd med ditt arma tycke
Om det så illa skall slita dig i stycken

Låt den missanpassade mannen med svansen stå dig när
Ge dig aldrig om det så ska tära
 för dig, eller för nära stående

En svart han eller en vit hand gör det samma En givande och
hjälpande hand är alltid sann

Ett party för den druckna majorens foster Med vin och blå bål skall den väcka brister

Han som upplevt tider med plåga
Skall aldrig mer i denna ti få känna samma svagt glödande låga.

// Lindvall
   26/11-08

RASISM

För några år sedan tog jag bussen tillsammans med mina hockeykompisar mot Tjeckien.

När vi för första gången skulle ta oss själva ut på en tjugotvå timmars buss resa anade vi inte vad som skulle komma där näst. Andra dagen i Tjeckien hoppade vi på bussen som skämtsamma killar som tog Adolf Hitlers tid på största skämtsamma vis. Men när vi anlände till staden Terezin som är känd för sin koncentrationsläger känsla kom den konstiga känslan i magen.

På vägen in på vår högra sida var den största, Vackraste och mest skräckfyllda gravplats.

Denna stora Massgrav var som en skräckfilm. Man möttes av dessa bort gågna judar på ett rent ut sagt äckligt sätt. Även fast de var döda och inte syntes kom allting som en chock.

Några minuter in på promenaden var vi väl inne i lägret och då möts vi unga hockeykillar av den originella "Arbeit macht Frei" skylten. När jag för första gången såg skylten tänkte jag "det här kommer tala för sig själv" och det var precis vad det gjorde

Jag fick se avrättnings platser, skott hålen var kvar i väggarna och det var den värsta känslan jag någonsin fått i hela mitt liv. Jag såg Celler som var cirka fem kvadratmeter stora. I sådana celler kunde man hålla tillfånga tjugo oskyldiga människor. Jag såg även rum

som var lika stora som ett normalstort klassrum, i sådana rum kunde man lika så hålla tillfånga fyrahundra till femhundra helt oskyldiga människor. Jag såg även en plats där fem eller sex personer hade stenats till döds för att dom en gång försökt att fly därifrån.

Tänk er själva att ni lever som jude, homosexuell eller handikappad på Hitlers tid. vad skulle ni då känna?

Jag som vart och besökt ett koncentrationsläger kan säga genom egna tankar att detta skulle vara rena mardrömmen. Judarna blev slaktade i mina ögon. Att en människa, En enda psykiskt sjuk människa kan förändra hela världen. Att folk går med på att hjälpa

en sådan människa är ofattbart i mina ögon.

Jude hatet är en sorts rasism som fortfarande lever kvar i dagens samhälle, Men kanske inte lika stor som under andra världskriget. Idag ser man på rasism på ett annorlunda sett. Idag är ämnet till stora delar hatet mellan vita och svarta. Här i Sverige lever ogillandet mellan invandrare och svenskar. varför ska hudfärg och religion förstöra samhället och ens känslor?

Att en sådan sak kan förändra människor från god till ond är obegripligt. Vi alla här på jorden lever med någon slags religion. Vissa är mer troende än andra, så varför ska det vara sådant tjafs om detta?

Är det bara för att man gillar att bråka och förstöra för andra? Gillar man sådant ska man nog vara för sig själv. För vi alla har rätt till att leva. Hudfärg, religion och språk skall inte spela någon roll!

Människor som är rasister eller liknande rashatare kan inte, eller rättare sagt får inte gå ut och leka trädgårdsmästare. Dom får inte gå ut i trädgården en sommar dag och rensa vissna blomblad som om det vore människor med en annan hudfärg.

Avslutningen blir att. Hat och plåga bara är en tung börda för vad det egentligen skulle kunna vara. Ett samhälle utan rasistiska problem, för det vi idag plågar oss själva med är hat och tycke om andra hudfärger och religioner, Men människan är människan och det kan ingen ta ifrån oss.


Negativa skit byggnad

Imorgon är det skola igen. Jag har inte vart där på två veckor och har inga goda känningar för att gå dit imorgon heller. Denna byggnad ser ut som en fabrik för döda och innuti skriker skrattmåsarna och de har ungefär samma klass och stil som en hönsgård. Skvaller, skvaller, skvaller. Allt dessa bimbos och fjortisar tänker på. Om detta är en menstruations vecka eller inte har jag ingen aning om men jag hoppas på: Svar negativt.

RSS 2.0